Pagina Turistului

Dragi oaspeți, bun venit in Transilvania, pe tărâmul contelui Dracula, al codrilor întunecați înconjurați de culmile munților Călimani și Bârgăului. O lume de poveste care așteaptă să o descoperiți.
Pe teritoriul SIT Natura 2000 Cușma, există patru zone turistice:

  • Zona Budac-Cusma- Recomandata pentru Turism cinegetic, Mountain Bike, Photo Safari, drumeție. Situată pe “Traseul Contelui Dracula”, care leagă Bistrița de Piatra Fântânele.  Marcat cu insemnul unui liliac de culoare galbenă. Pentru mai multe informații: faceti click aici (multumim Asociatiei Turist in Bistrita Nasaud).
  • Zona Valea Bargaului-Bistricioa-raecomandata pentru Turism cultural, Traditii, Photo Safari, Drumetie, Montain Bike, Alpinism, Water Rafting. Popasuri turistice Soimul si Stegea.
  • Zona Colibita- Perla coroanei turismului bistrițean-Marea de la munte! asemuita de foarte multi ca “Mica Elvetie de la poalele Calimanilor” ofera turistului o multitudine de feluri de a petrece timpul liber: Sporturi nautice, Trasee off road, Pescuit, Drumetie, Cura balneară, Schi de tură,Mounbtain Bike, Photo safari, Turism cultural, Alpinism. Cotata de catre Trip Advisor ca destinația turistică numarul 1 din județul Bistrița-Năsăud.
  • Zona Piatra Fântânele

harta zone turistice