Cele trei adevaruri ignorate despre lumea care ne inconjoara

Oamenii sunt o specie deosebit de interesantă, nu credeţi? Suntem dotaţi cu posibilitatea de a gândi, de a discerne diferitele tipuri de situaţii şi de a lua decizii bazându-ne pe ceea ce aflăm sau ştim. Şi, cu toate acestea – şi nu de puţine ori – alegem să închidem ochii sau să privim în altă parte atunci când o decizie sau o acţiune ce poate duce la oprirea unui rău ne scoate din zona de confort. Fireşte că sunt nenumărate exemplele pe care le-aş putea da, însă mă voi opri asupra unor elemente, 3 la număr, care apar din ce în ce mai des şi mai puternic strigate de către vocile responsabile din Europa şi din lume ce vor să tragă un semnal de alarmă referitor la ceea ce (ne) facem.

Două dintre aceste exemple pot fi grupate în categoria „efectul nu este atât de puternic astăzi încât să îmi dea viaţa peste cap, aşa că mai poate aştepta”, iar al treilea, ei bine, face parte din clasa „nu mi se întâmplă mie, deci oricum nu are nici o importanţă dacă fac ceva sau nu”. Ştiţi voi, scuzele pe care le folosim uneori pentru a ne simplifica viaţa.

Gasiti continuarea articolului pe ”GREENLY-Revista ta de mediu” accesand link-ul http://greenly.ro/biodiversitate/cele-trei-adevaruri-ignorate-despre-lumea-care-ne-inconjoara

Despre autor

Lasa un raspuns

*

captcha *